fire

tja! VALBORG idag (eller valborgsmässoafton som det står i almanackan). och lagom till denna dag har det blivit eldningsförbud här i trakterna = inga majbrasor. fin tajming. men man sörjer inte allt för mycket, det har ju varit rena rama sommarhettan de senaste dagarna så.
ikväll blir det firande vid växjösjön med de käraste vännerna (hehe). det lär bli hemskt trevligt som alltid.
idag repade vi med bandet i typ fem timmar här i skolan i Rottne. KUUUL! sen åt vi i matsalen också, minnen från sexan haha. största skillnaden var väl att varenda liten unge kollade på en med vörnadsfull blick. gud, man kände sig som värsta panchisen. men mattanten verkade inte tro att vi var så gamla. när vi tog mackor (det var soppa och vem vill äta det?) så kollade hon på oss med evil-mattant-blicken ni vet och sa "ni smakar väl på soppan också". helt sur?!? det var en läskig upplevelse. jag åt iallafall av soppan och den var inte god, eller den smakade ingenting alls. VARFÖR koka sönder grönsakerna, varför? haha sadface.
när vi repat ett tag till satte vi oss ute med våra underbara bakverk (beccis chokladmuffins med hallon och marabou var himmelriket). vår gamla idrottslärare från låg- och mellanstadiet kom och satte sig med oss och pratade lite. åh, man blev nästan lite sentimental.
detta var alltså mina fina upplevelser hittils idag. to be continued...

28 april

efter estetiska verksamheten idag så var det en timma och fyrtio minuter tills bussen skulle gå (!!!). satte mig på statsbiblioteket i ett undanskymt hörn och läste i en bok (the curious incident of the dog in the night-time). skönt tyckte jag. lyckan var kort. efter tio minuter kom det fyra utländska kvinnor och en svensk biblotikare och satte sig vid bordet jämte mig. okej, tänkte jag. hade väl funkat om de inte hade skrikit och pratat i mun på varandra. och bibliotekarien var tvungen att vara extra tydlig hela tiden, "L-Å-N-A O-M!"
jag är en dålig människa som irriterar mig på såna här småsaker. men sanna mina ord, det VAR irriterande.

nu har jag tryckt i mig några crepes, var ju tvungen att laga god mat nu när jag slapp skolmaten, hehe. så nu rullar jag nästan fram.

åh gud, snart är det maj och snart är det juni och skolavslutning och sommarlov och gud vad tiden går otroligt fort. det var nyss nyårsafton, eller nej, vi började nyss gymnasiet. det är faktiskt skrämmande.

well. dagen ska jag tillägna min sida som älskar att ta det lugnt. ska inte göra mycket mer än ingenting, bara svara på några frågor om den kära ryska revolutionen och sen tar jag det som det kommer.

fail cutcut

men fail, G på muntliga engelska nationella provet. varför?! haha. jag suger på att prata, säger ju det.
pratade med miss SYO idag även. skulle endast hämta en ansökningsblankett till sommarjobben på landstinget (HOPPAS jag får!!!) men hon lyckades som vanligt börja babbla på om en massa andra saker.
"jag drömde om er klass inatt faktiskt!"
"....jaha? xD"

well. tröttheten från körtelfebern sitter i. klarar inte att läsa en längre text utan att somna, inte så bra såhär på slutspurten av alla A-kurserna. det känns lite skönt att slippa idrottslektionerna dock, he-he. (MUAHAHA)

det är måndagskväll och jag längtar redan till nästa helg, haha. tur att vi är lediga torsdag-fredag då. och imorgon har jag bara en lektion. skulle egentligen hoppat den om jag inte hade haft så mycket kvar på lapptäcket, måste verkligen gå. well. och på onsdag ska jag på rättegång (samhällsarbete, inget annat) så det är ungefär 3 lektioner kvar av den här veckan. lovely!

nu är det hockey tror jag? ska kanske kika lite på det, får se. idrottsfreaket inom mig törstar efter detta haha. hockey-VM liksom. det är fina grejer.

så länge sedan

från september förra året, jobbig tid. nu är allt förändrat.


jag hade en dröm inatt
det var inte en sån där vanlig dröm
om matteläraren, tomtar eller köttbullar

nej
du var med
du brukar vara med i mina drömmar
både på dagen och på natten
men inte som i den drömmen jag drömde inatt

du brukade vara som vanligt, snäll
sockersöt
alldeles, alldeles underbar om man får citera askungen

men i den drömmen jag drömde i natt var du så avlägsen
men ändå så nära att jag blev svettig

ett enda telefonsamtal med dig
du skulle tydligen vara på väg mot mig
med buss klockan tre på natten
(det går väl inga bussar då heller?)
du ville träffa mig, och det var mitt i natten
mitt i natten för fan
och du ville träffa MIG

det var en småkylig natt med regn i luften
och gatlyktorna var tända
jag gick ut för att möta dig

men jag hittade dig aldrig


wipeout

om cirka 35 minuter börjar programmet jag alltid skrattar lika mycket åt.
söndagsunderhållning på hög nivå!

YOU

för trött alltså, sov till klockan ett idag, så länge har jag nog faktiskt aldrig sovit. min högra näsborre är FORTFARANDE täppt, det har den varit i typ tre veckor nu. jag har vant mig vid det, kommer kännas konstigt att kunna andas som vanligt sen.
trots tröttheten ska jag på grillfest med rocktema ikväll. en massa fina vänner kommer vara där och ja, det kommer bli kul. jag är hemskt tråkig och dålig på att spöka ut mig dock, min outfit kommer vara sämst.. well, man får väl bjuda te att på andra sätt istället.
måste nämna att gårdagen var ytterst trevlig. efter skolan var jag med några kompisar i linnéparken och på stan. jag, Erik och Oscar satt och snurrade flaskan och berättade sanningar för varandra längst inne på mcdonalds, haha underbart.
måste också tillägga att jag känner världens finaste människa, det har jag skrivit förut men man kan inte säga det för många gånger. fin-fin-fiiiiiiiiiin.

(och whitney houston-låten sitter FORTFARADE fastklistrad i hjärnan. fyra dagar nu. herreminskapare.)

OCEAN

en dag kvar, sen är det heeelg! för skönt alltså. nästa vecka kommer bli underbart slapp så nu är det bara att slappna av, jiho. dock så ska vi ha nationellt prov imorgon, i engelska. känns lite nervöst nu faktiskt, iallafall inför den muntliga delen. jag får verkligen nervbryt när jag är tvungen att prata, sitter och skakar och allting. men engelskaläraren vet nog detta, han brukar ha överseende med det mesta faktiskt.
förresten så gillar lärarna att skämta om min körtelfeber. min käre mattelärare till exempel, han frågade vad jag hade haft och när jag berättade och han ojade sig lite vände han sig mot ALLA killarna och sa; "veeem har smittat Julia?" jag ville faktiskt dö lite när han sa så, höll handen för ansiktet och smet in i klassrummet. pinsamma man, fy.
detta har dock varit en helt OK dag. repade med bandet efter skolan för första gången på himla länge kändes det som. nästa torsdag när vi är lediga från skolan ska vi repa i Rottne faktiskt, i flera timmar och fika och ha det gött. vi har en massa att repa till nu faktiskt, vårshow i konserthuset, musikcafé i Rottne och spelning på folkhögskola utanför Vetlanda. vårt lilla puttinuttiband har TRE spelningar framför oss, fabulous. MAJ kommer bli en fullspäckad månad, med allt detta, ungdomskörfestival i Stockholm, vårkonsert med kören och så ska några snubbar från Vitryssland (ja, i min kalender står det faktiskt Vitrysslandsnubbar) komma hit och vi ska ta hand om dem lite smått. haha och det där låter som att de vore femåriga småbarn som vi ska hålla reda på, faktum är att de är lika gamla som oss. kul lär det bli, förhoppningsvis är de sköna människor.
hmm, dagen var det ja. ja efter bandet så umgicks jag lite med Matilda. vi köpte mackedonkenmat (haha) och åt det utomhus, sen satt vi vid Växjösjön i kvällsgasset och stekte. SCHTEK!
nu borde jag faktiskt duscha och sova snart för att vara grymt laddad inför nationella imorgon klockan 8.00 (lycka till att vara laddad Julia.)

the ride with you was worth the fall my friend

jag har suttit och ylat tillsammans med whitney houston i didn't we almost have it all ikväll, vi utgör en perfekt duett. underbar inlevelse från mig alltså. dramatisk och allt.
(min bror skrek på mig för att få mig att sluta.... förlåt då haha)

timo har gjort en fin cover på den som mycket väl är värd att lyssnas på HÄR

HELLO

det har hänt fantastiska grejer idag alltså!
... jag fick MVG på min samhällsuppsats!!! ja, det känns faktiskt fantastiskt. detta känns så fint eftersom Kaj är ungefär Sveriges mest kritiska man som själv sagt att han är ovän med alla i hela Sverige. tack tack. G+ från i höstas är som bortblåst.
nu har jag dessvärre en massa läxor som ligger och trycker, men får väl helt enkelt bara ta i tu med dem om någon minut eller två. eller förresten.... efter maten. behöver lite energi!
jag har saknat att skratta hela tiden, typ när Brenda stoppar handen i glaset och välter ut hela innehållet. haha HILARIOUS! detta är vardagskomik på hög nivå. man skrattar faktiskt åt allt eller inget när man är trött, speciellt när man är extremt trött på en historialektion efter att ha lyssnat på första världskrigets följder och man inte kan hålla hjärnan i schack. man känner sig som en fin person när man sitter och snörvlar och garvar när Fredrik pratar om folkmord i Armenien.
(vi skrattade inte åt folkmordet om ni trodde det)
helgen kommer bli fin, och helt yyyynderbart väder. ska bli 20+, rena rama sommarhettan ju! för underbart. längtar efter att träffa fin och på lördag kommer det bli galet mycket röj i Eke - fest med rocktema och grillning.
svårt att samla tankarna nu, de bara far omkring i huvudet, så jag får väl avrunda ungefär HÄR.

20.33

jag har fått en liten crush på greys anatomy.
detta bådar inte gott :(

look what they've done to my song

jag har sovit SÅ mycket idag, och jag är ändå SÅ trött. det går inte riktigt ihop sig.
well, skönt med en extra vilodag måste jag säga, he-he. jag undrar hur många som var med på 1,2-milsjoggingen idag i klassen. typ... 3? det låter rimligt. vi är en hemskt ambitiös klass - SP08D - pluggisklassen nummer ETT. (nein, nein...)
min kväll imorgon kommer bli... fin. jag tänkte ju självklart inte på att ta hem engelskan och tyskan igår, så imorgon kväll får jag sitta med tyskaglosor, läsa i en tyskabok, lära mig tysk grammatik, femhundratusen engelskaglosor och summarys som ska skrivas. jag som är helt förslappad efter flera veckor utan plugg, vart ska detta sluta? vi får se. på fredag är det nationella i engelska också, men jag känner mig lugn som en filbunke faktiskt. det kan ju inte gå sämre än kasst.

please promise me you'll try

jag vill ha tillbaka min vanliga sångröst.
min största mardröm är väl ungefär att inte kunna sjunga.

can't resist

första skoldagen på länge idag. att säga att jag var pigg och utvilad skulle väl vara att ljuga. var helt extremt trött på alla lektionerna. speciellt på det hemskt trevliga ämnet Tyska. orkade knappt ens lyssna på hermanns tråkiga skämt och skratta för att vara snäll idag. vilken dålig elev jag är, fyyy. fy Julia.
imorgon ska vi tydligen ha friluftsdag och min kära mor tycker inte jag ska vara med. det är väl förnuftigt. så jag tar ledigt imorgon och stannar hemma. skönt. mycket skönt.
hur var helgen då? ja, efter att jag gjort inget, inget och ännu mer ingenting i dryga veckan så hände allt på en och samma kväll. ironiskt va? nej men det var omtumlande, upp och ner. älskar att jag inte låter mig krossas lika lätt som förut. det krävs mer för att bräcka mig totalt nu. he-he. så screw you.
jag äter godis nu. det är gott, och jag har inte dåligt samvete. min fiollärare sa att jag hade magrat. vill inte vara en tunnis, så nu ska jag frossa. BYE

01.20

sjuk dag
sjuk dag, helt enkelt
går inte att säga så mycket mer

barbequuue

idag sov jag till typ 10.15, ååååh så underbart! känner mig grymt utvilad och taggad nu, jiho!
vid femtiden kommer E och sen drar vi oss till Brittatorp för grillfest med en massa najs människor! det kommer bli grymt känner jag på mig.
ska föna håret och äta nu (intressesmurfarna hoppar)
PUSS

echo

jag såg just en sak jag inte ville se.
kan inte riktigt sätta fingret på varför den meningen gjorde så ont.
det är konstigt.

miss you

igår mådde jag verkligen bra, idag är det sämre med lite feber och snuva. men smärtan i halsen är helt borta nu vilket är underbart. hoppas på att jag mår ännu bättre i helgen så jag kan gå på grillfest och träffa folk. få upp min sociala förmåga igen, liksom. men igår pratade jag faktiskt i telefon med Matilda i en timma - bra jobbat! wiho.
ugly betty är igång på TV:n, en serie jag aldrig kollat på förut, faktiskt. men den är rätt bra.
det ringer i telefonen konstant, signalen krossar min hjärna litegrann.
längtar tills jag börjar skriva om andra saker än min ohälsa, hahaha. börjar bli ganska tråkigt, eller hur?
ska ta mig an churchill nu tror jag. så jag får något vettigt gjort.
HEJHEJ!

this train is moving in right direction

jag mår konstigt bra idag faktiskt. vilket får mig att tvivla på om jag verkligen har körtelfeber, har ju faktiskt inte fått den slutställda diagnosen än då jag tog blodproverna idag. men läkaren sa att det inte var mycket annat jag kunde ha, och jag har verkligen haft alla symptom så... men det är konstigt ändå. men jag är inte ledsen, jag är ÖVERLYCKLIG. även fast jag svettas som en gris, hahaha.
när läkaren tog fram sprutan började jag nästan kallsvettas och gråta, hade väntat mig att hon bara skulle sticka mig i fingret. men detta var nästan lindrigare, som tur var!!! provsvaren kommer typ om 2-3 dagar.
skola blir det väl inte förrän nästa vecka ändå, vill ju inte att det ska bli värre igen. kommer komma efter med en hel del grejer, och kommer missa min grupps veckans nyhet på fredag vilket är dumt för mitt betyg. men det är väl skitsamma, egentligen.
i helgen måste jag hitta på något, känner mig så rastlös. hatar att bara vara hemma, hatar det.
har suttit med gitarren och sjungit nu i eftermiddags också, jiho! inte för att jag sjunger något vidare nu, men ändå, det är en av mina favoritsysselsättningar.

lite lätt uppdatering sådär, hehe.
vilken duktig bloggare jag är när jag är sjuk! haha, konstigt x)

thank you

jag har gjort en fantastisk upptäckt; att blanda alvedon och ibumetin funkar super! ikväll har jag faktiskt mått riktigt hyggligt. fått i mig pasta, glass och nu sitter jag och äter ur mitt påskägg för första gången,  sååå gott! åh, tacka vet jag smärtstillande. hooooppas att jag fått en rätt lindrig variant av körtelfeber, endel kan ju vara sjuka i månader. just nu mår jag iallafall som en gud om man jämför med de senaste fem dagarna. och jag får inte ens dåligt samvete för att jag äter jätteonyttigt, för jag går snarare ner mer än vad jag går upp. om man vill skämta te att (haha) så kan man kalla det här för en smärtsam bantningsmetod! (fast jag vill varken banta eller vara sjuk, så ni vet.)
funderar på vad jag ska ägna dagarna åt i veckan som kommer. om jag inte mår lika sunkigt som jag gjort i helgen vill jag faktiskt inte bara ligga framför top chef, ellen degeneres show, top model osvosv. vi får se.
hoppas jag kan sova bättre i natt. hatar att vakna vid en härlig tid som 6 på morgonen och känna att munnen är torr som en öken, typ sahara.
puss på er friska människor från tjejen med sjukdomen som även kallas kyss-sjukan!


memories

när man inte kan gå utanför dörren ens en gång börjar man förstå hur underbart livet kan vara, till och med i skolan. man tänker på olika minnen.
2009 har tillexempel varit helt underbart hittils:
- jag, emma och brenda åkte tiiidigt en januarimorgon på vår studiedag till köpenhamn, vi hade fått biljetterna väldigt billigt och vi var glada och lyckliga. det var en grym dag med grymma människor.
- alla hjärtans dag - fest i brittatorp och jag som hade gett  upp hoppet om att hitta någon någonsin hittade världens finaste människa.
- alla fester - helt totalt galet har det varit. festen hos sofie tillexempel - jisses. jag gjorde saker som jag inte brukar göra och det var galet. jag har aldrig varit en sån som festat speciellt ofta, i högstadiet hände det aldrig, men nu har tempot i livet ökat otroligt och jag gillar det.
- nya människor man lärt känna; Ola, Edith, Signe, Oscar och Amanda - för att nämna några. de är bra och jag ser framemot att lära känna dem bättre. typ kvällen hos Camilla eller Olas 17årsfest - fina tillställningar med fina människor.

låter som jag kommer dö, men jag mår lite bättre när jag tänker på saker som gör mig lycklig.

jag ser framemot fester och myskvällar, att vara ute hela dagar och nätter.
SNÄLLA, gör mig frisk? :)

(mår lite bättre nu iaf)

lovely lovely

detta är sämsta påsken någonsin.
jag är så sjukt sjuk så jag bara vill dö. är hungrig men vill inte äta, eftersom det känns som att någon sticker en kniv i halsen på mig så fort jag sväljer.
körtelfeber sa doktorn. TACK SÅ MYCKET!!!
det som gör saken värre är att vädret är så himla underbart, men jag kan inte gå ut. jag missade trippen till emmaboda med tjejerna, kan inte träffa matilda ikväll, kommer inte kunna träffa E överhuvudtaget och jag får bara ligga här framför HJÄRNDÖDA tv-program.
min otur, fint.
har verkligen fastnat i självömkan nu känner jag. WHATEVER?

damn

jag är sjukt sur.
förkyldningen blir bara värre, kunde bara sova 4 timmar i natt, mandlarna svullar mer hela tiden och jag kan knappt svälja.
det är för tragiskt.
jag har dessutom smittat en fin människa med detta underbara, ännu mer tragiskt.
jag mår nästan så dåligt att jag inte orkar vara glad längre.
)=#)"=!)(")!)((=)#(!"&/!&(&¤)898#/!!(")!(&&&%%)=!!!!!!!!!
jag ska gå till ICA, köpa för mycket godis, och ligga i sängen och äta det och kolla på vänner tills jag dör.
BLÄ

you can pay me back in kisses when the month is through

efter en kur med alvedon och nässpray ska jag nu krypa ner i sängen och drömma söta drömmar (haha).
imorgon ska jag låta doktorn kika ner i halsen på mig och ge mig en medicin så jag slipper den här förbannade smärtan.
detta lovet hade varit det bästa någonsin om jag bara hade varit frisk. fast det är riktigt bra ändå. riktigt bra.
well well.
<3

extreme

AAAAJ, min hals! min förkyldning har gått över i en ny fas. jiho. lever iallafall.
klarade att sova till halv nio idag faktiskt, igår vaknade jag innan 7 så. lite framsteg =P
men jag skiter i att jag är förkyld så idag ska jag till fin människa. bussen går 13 40, får byta i Växjö, sen är jag framme 15 40. TVÅ TIMMAR! en resa som skulle tagit en halvtimma med bil. haha, men det är det värt.
nu ska jag nog kika på lite extreme home makeover, mitt favoritprogram förr i tiden. naaajs

klart man hänger med

ibland strejkar hjärnan på riktigt:
kille på runt 18 år stiger på bussen vid Lillestadsvägen.
- vad kostar en halv till Rottne?
- 24 kronor
han tar upp mynt och måste på något sätt förväxlat bussen med ICA, för i nästa sekund står han och stoppar ner mynt i BUSSKORTAUTOMATEN. detta leder till en skamsen artonåring och en kortläsare ur funktion.
(som tur var gjorde min far en hjälteinsats och pillade upp mynt med nycklarna)
keep focused!

jag är glad att jag inte har genomfört det jag är på väg att göra varje gång jag äter på mcdonalds - säga "en halv till växjö". FATTAR INTE VARFÖR?!

allt medlidande till killen helt enkelt.

lets go to new york city

trevlig tripp till stan idag måste jag säga! Emma är en muchos braos människa!
inköp: en ljusgul t-shirt med tryck, tågbiljetter och pasta, haha!
ska spara pengar till sommaren då sommarjobb blir svårt att få (extra svårt eftersom jag inte sökt... BRA)

i know how I feel about you now

denna skitförkyldning alltså, usch vad sur jag är. kommer säkert vara förkyld hela lovet, suck på det.
jaja, jag trotsar detta faktum ändå så imorgon blir det stan med Emma! på tisdag ska jag träffa fin människa och på fredag ska jag till Emmaboda och fira påsk (haha) med några classmates, woho!
NU ska jag gräva ner mig i sängen med glass och vänneravsnitt, förhoppningsvis sover jag bättre i natt.

/LYCKLIG

...

trots att jag är förkyld som ett as är detta bästa dagen på länge

spring

denna dagen började med att en fågel sket på mig. en fet blaffa på kjolen och strumpbyxorna.
"detta kommer bli en bra dag", tänkte jag då.

den blev faktiskt rätt bra. sol OSV, och jag är största  vårälskaren (även om min kärlek till våren drogs ner litegrann med fågelincidenten).
sen fick vi 100 kronor var på bandet, tydligen från när vi spelade på luciarock i Lessebo.
"jaha, alltid trevligt med pengar sådär", tänkte jag då.

eey

imorgon ska jag INTE snooza i sömnen tills klockan är 6.42 och inse att det bara är en halvtimma tills bussen går. ingen vidare trevlig upplevelse.
imorgon SKA jag skriva ett svenskaprov på satsdelar som jag inte har pluggat till men som jag inte heller behöver plugga till. hemskt trevligt.
imorgon SKA jag repa med bandet och jag SKA övertala de andra om att vi ska spela timo räisänens (egentligen sugarbabes men whatever) about you now för jag är galen i den låten för tillfället.
imorgon SKA jag använda mina nya tygskor för första gången bara för att det är vår (känns nästan som sommar) och jag är ÖVERLYCKLIG!
imorgon ska bli lika bra som den här dagen, liksom sol, steka med vänner på stan (bänk och marknadsgodis och prat), årets första riktiga glass (blev en twister för att GB inte kan vara snälla att börja sälja bästa glassen i världshistorien igen - calippo lime), fika med fina vänner osv. BRA DAG!
egentligen längtar jag mest till lördag egentligen.
well. sängen - NU! inget snoozande var det ja.

RSS 2.0