you and me babe, how about it?

FRIDAY! och jag älskar det!
1. det är helg!!! fredagskvällar är bäst.
2. vi lyckades med en muntlig grej på samhällen idag. låter väl inte så märkvärdigt, men jo, det var typ första gången så lite glad är man ju! VI ÄGER!
3. hittade en gryyymt snygg jacka i skinnimitation på H&M, tyvärr har jag inte 500 spänn men man kan ju alltid önska sig den i födelsedagspresent... fyller ju faktiskt år snart! (har förövrigt lite väl mycket shoppingabstinens nu...)
4. ikväll är det FEEEEEST!
5. och människor är fina nu för tiden. livet är fint och snart är det vår, JIHOOO! jag ska hoppa omkring när vintern är över, tänk bara; ingen halka, ingen snö, inget slask, inga tunga kläder, mindre depp mer pepp, LOVE IT.

jag säger bara... PARADISE DAY!!!


hoppsan

hela min design har ändrat sig av sig själv. bah, så ful den är... nu måste jag sätta  mig och pilla med såna där... koder... igen. det är jobbigt och jag är dålig på det, haha.

har ätit en semla idag nu när jag kom hem från skolan, en dag för sent! i min lilla pluggtunnel igår kväll råkade jag nobba semlorna som pappa hade köpt, så jag fick äta den idag istället. egentligen gillar jag inte semlor så mycket... det är mest bara sött. och så måste jag pilla bort mandelmassan för den är grymt o-god! höhö. det bästa är locket.

okej. nu har jag skrivit om kronprinsessan och fettisdagen. vad mer för aktuella händelser ska jag ta upp i bloggen? skid-VM? nä usch nej, nu ska jag skriva en väldigt intressant resumé av dagen istället:

DEUTSCH: jag kommer verkligen inte ihåg vad vi gjorde?!
SAAAMHÄLL: prov, det var inte jättesvårt men för lite tid (som vanligt) och jag vet inte, mest bara babblade på om det jag kunde haha.
MATH: typ....koordinatsystem... världens drygaste matteavsnitt...
HISTORY: vi snackade om ideologierna och läste ur Reflections on the Revolution in France (vet inte vad den heter på svenska) och det var världens jobbigaste text att läsa. nio kommatecken i en mening, hallelujah!

därefter pyste jag och Karin upp till biblioteket och förberedde vår redovisning av dialektal slang tills imorgon... jag haaatar att prata inför folk, fybubblan. ska kanske komma på något roligt att säga (kan ju plocka upp min väldigt fina talang i skånska) och lätta upp stämningen lite. annars blir jag bara stel som en glasspinne.

nu har jag då proppat i min en semla (VARNING: äta semlor framför datorn kan vara väldigt krabbigt) och jag tänker ta det lugnt och göra ingenting i MINST en timma nu innan jag får sätta igång med plugget igen. jag är så förbannat trött bara.

jaha ja

nu har kronprinsessan victoria och daniel förlovat sig.
det är tydligen en stor grej, men jag fattar det inte alls.
jag är väl inte så galen i monarkin kan jag säga.
men nu slipper man iallafall löpsedlarna som stavas NÄR SKA HAN FRIA?! blablabla.

jaja, nu ska jag plugga samhällskunskap. hurray!

PÖSS

headline

friendship

i'm in love

jaha ja, datorn bestämde sig tydligen i natt för att vara snäll mot mig idag. 
nu pryder någon ful förinställd bakgrund mitt skrivbord, med fåglar och fujitsu siemens-loggan. 
alla mina bilder, arbeten, texter, musik är borta. 
(tack och lov att jag har nästan alla bilder på den andra, stora, pålitliga datorn. annars hade jag velat dö) 
HÄRLIGT!
nu ska jag säkerhetskopiera mitt liv. 
älskar dig datorn <3 

you know, no you don't

ojojoj vad trött jag är. så trött att jag inte ens orkar trycka på stäng av knappen och ställa undan datorn på skrivbordet. inte bra. 

sådär härligt trötta och sega efter fest satt jag, marlene, sofie och jannie på skåres en lång stund och fikade (jag åt kärleksmums och cola for your information) och pratade en massa. funderar på att visa någon av de fina filmerna på Sofies härliga dialekter här någon gång, vi får se. haha. den 18 februari 2012 ska Sofie till Linneryd, och vi vet inte ens vad det ligger. men så är det! btw, 11 maj blir det vårruset med samma folk som förra året, traditioner är bra (och det var så himla kul och mysigt förra året så!) 

imorgon kväll efter träningen blir det mys/film-kväll hemma hos mig med dessa flickor minus jannie plus johan, hoffe och erik. kyckling, kladdkaka, någon film (vi brukar aldrig se mer än en ändå, det är därför det känns lite fel att kalla det filmkväll) och prat och flum, bättre kan det inte bli! 

förövrigt har jag orkat ta mig an lite plugg ikväll som jag skjutit upp hela lovet. det är SKIT att man måste plugga på lovet. blä. engelskan och samhällskunskapen ligger bara och väntar på mig. den får nog vänta ett litet tag till. kanske gör lite innan träningen imorgon, men sannolikheten är väl inte så stor. min ambition dalar, inte bra... 

jag vet inte vad jag ska skriva mer för jag är för trött, kände bara för att uppdatera, nu ska jag ta mina sista krafter innan jag somnar här och lägga undan datorn, krypa ner och sova min skönhetssömn. kan behövas. tschüss som jag hade sagt om jag vore tysk. ciao. 

DANGER

!!!!!!!!!!!!!!!!
okej, TIPS till er som bestämmer er för att cutta håret, sådär smidigt och billigt: 
VAR KONCENTRERAD! 
annars kan man stå där, klippa lite grann och vara nöjd, fila till det med saxen som bara tunnar ut håret, kamma till luggen, ta upp saxen igen i tron att det är den håruttunnande saxen. så visar det sig att det var den vanliga saxen och man har klippit av en lång tes av sitt hår. känslan </3 

jag säger bara TUR att det inte var mitt i luggen och TUR att det går att kamma håret över glipan. annars hade jag legat i sängen och lipat som ett litet barn nu. (haha, jag är nog lite ytlig). men iallafall, nu sitter jag i sängen och flinar istället. 

winter spring summer and fall


idag har jag katter och hundar på mig. lite komiskt med tanke på att jag är kattallergiker och sjukt hundrädd. 

förresten, mina rubriker har oftast inte så stor förknippning med själva inlägget som ni kanske har märkt. tar oftast en del ur en låttext när jag har nån låt på hjärnan. fast tja, jag kör inte den metoden när hero eller någon mindre bra låt har fastnat. (kan få spice girls låtar på hjärnan bara av att någon säger spice girls.... bra) men ibland så, haha. 

idag så har jag inte gjort så mycket alls måste jag säga. ibland kan det vara rätt segt med lov. visserligen är det väldigt skönt att bara ta det lugnt, men när man tagit det lugnt en hel dag är man rätt less på det. så imorgon får det allt hända saker tycker jag. och det gör det ju! träning på kvällen, och efter det blir det fest! härligt härligt. 

så vad gör jag en dag som denna, när jag inte gör så mycket alls? tja, glider runt på internet mest. kollar facebook, bilddagboken, bloggar sisådär en hundra gånger. och kollar på tv. oprah winfrey t.ex, haha. tillåter inte mig själv att ens börja kolla på ordjakten och vad de där programmen heter, jag blir bara irriterad på att de lurar sina tittare på pengar. och hur många tjejer heter egentligen VEGA? om ni känner någon vega kan ni ropa till, för jag gör det inte iallafall, haha. musiklyssnande har det också blivit, och sjungande (som vanligt). det är dagar som den här jag borde ta itu med plugget som ska göras över lovet. men usch! EU och EMU-plugg ligger bara och väntar på mig, men nja, gör det en annan gång. det är ju ändå bara tjugo sidor. och det är ju ändå lov. 

nu är jag trött. nu när jag äntligen FÅR sova länge kan jag bara sova till åtta-halv nio. SUUURT. 

och om ni nu undrar vad det blev för nåt IVÄ-val för mig till sist så blev det: 
1. kreativt skrivande
2. latin A (infall....)
3. musik A

tell you the story of who I am

ikväll är jag trött som ett as, mitt huvud är rätt tungt och ja... trött helt enkelt. 
NU HAR VI IALLAFALL SPORTLOV, kalas! rätt välbehövligt, men att det är sportlov redan känns rätt skrämmande. det var ju just jul. tiden går läskigt fort. 

gårkvällen/natten var asbra, kul, kalas och så vidare. var på fest i viljan (en lokal i en by här utanför rottne), min kompis carro hade födelsedagsfest tillsammans med två killar. riktigt roligt var det alltså! mycket folk, kände typ bara en fjärdedel, men det är ju trevligt att lära känna lite nytt folk också! 

har inte planerat in alls mycket jag ska göra på lovet, blir att sova, träffa kompisar, träna och så vidare. ska bland annat träffa sofie som man inte ser alls mycket nu för tiden, nu när hon går på ryssby ute i bushen. det känns väldigt tråkigt att glida ifrån folk som man var jättenära innan, i högstadiet. men det är väl sånt som händer. sofie ska iallafall inte bli ifrångliden. klart slut. 

congratulations!

grattis Eeeeeeeemma! 
detta inlägget är tillägnat dig, taha! 
du är askalas! <3

(nu blir det att ta bussen in till stan, äta pizza med tjejerna och sen dra hem till brenda och mysfesta lite, can't wait!) 

en väldigt stressad rubrik

jag vet inte vad jag ska välja till IVÄ (individuellt valt ämne) till tvåan!!! och lappen ska vara inne imorgon! 
jag har varit så dum och skitit i att fundera på det, bara för att jag haft så mycket annat att fokusera på. 
JAG HAR BESLUTSÅNGEST. 
okej det är bara 100p, men ändå. 

dessa kurser står det emellan: 
Foto B
Historia C
Japanska steg 1
Musik A
Kreativt skrivande - litterär gestaltning

jag vet inte, vet inte, vet inte, vet inte, vet inte, vet verkligen inte. 
GAH.


i wanna give you a good song

sitter och väntar på att klockan ska bli kvart i sex. då ska vi samlas för att sedan spela innebandymatch (känns som vi gör det ofta för tillfället!). vi ska möta hovshaga och vi m-å-s-t-e vinna!!! 

karin och jag ska göra en svenskapresentation om slang och olika slanguttryck, så vi satt och googlade runt lite. på en sida hittade vi en skånsk slangordlista, där det stod såhär: 
ord: balle
betydelse: rumpa, skinka
ursprung/kommentar: Kan lätt missförstås i övriga Sverige...
exempel: Jag har ont i ballarna! (Alltså; Jag har ont i rumpan!)

hahaha, vi skrattade åt detta kan jag säga. en annan sak som vi skrattade åt var när vi skulle hitta en nyhet och ta upp imorgon på samhällskunskapen. vi kom in på en sida med babymoden, och hela grejen var ju så bisarr att den blev rolig. 
"Alina, 10 månader, har på sig en grå huvtröja med elgitarrer på, en rosa Svea-sjal, jeanskjol, svarta strumpbyxor, en svart skinnjacka i bikermodell och en mössa med bokstaven A på. "Vi tycker att hon passar i lite tuffare kläder då det matchar hennes personlighet", skriver mamman i Gävle."
t-i-o månader! hur sjukt? 

internet är bra ibland <3


i'm sorry he's mine

det har hänt något fantastiskt! gissar att ni lyssnar (läser?) riktigt noga nu. 
jag har vunnit den första bowlingmatchen i mitt liv!!! kanske inte så märkvärdigt nej, men det känns fint. en mindre sak att göra innan jag dör då, yeah! nu måste jag bara lära mig att äta oliver och kunna göra zorro-finten så är mitt liv fulländat!

men ärligt talat, om vi ska vara lite seriösa nu (seriositet är överskattat) så var bowlingen rolig faktiskt, vet inte om våran sammanhållning har blivit bättre dock, vi tjejer håller oss till varandra och killarna håller sig till varandra. (förutom irena som tog steget och var med killarna. och karin som idrottsläraren verkade glömma bort). 
sen skulle vi komma på lite saker som vi kan göra tillsammans framöver. jag tyckte att mitt förslag med kanotpaddling var fint men nehej, *mummel mummel*. jaha, så fick förslaget att vi skulle köra go cart typ stående ovationer. what ever, strunt i det då! 

vad ska jag skriva mer? JO, jag var dum och glömde och kolla på lappen där det stod att vår körövning var framskjuten en timma. det innebar att jag fick sitta där i soffan en dryg timma. well, det skulle väl gå an tänkte jag. men icke. i samma rum satt två fjortisar (gillar egentligen inte ordet men det passar ju så bra så jag är tvungen) som fann det väldigt roligt att sjunga (skrika) månadssången, den där "januari börjar året...." ni vet. de var väldigt skrikiga överhuvudtaget. plus att de kallade luktsinnesceller för nässmaklökar. NÄSSMAKLÖKAR! jag fick lite migrän. nu tänker ni kanske att jag överreagerar, men om ni föreställer er att i rummet bredvid pågick en fiollektion där två småtjejer spelade så OERHÖRT falskt och gnissligt så kan ni nog förstå mig. 
måste ladda min ipod så den kan få gå på högsta volym nästa gång. 

fattar inte hur man vågar pierca tragus UTAN bedövning?! guldstjärna till dig amanda ;D 

cover up

nu såhär på söndagskvällen har jag hunnit smälta den fina upplevelsen från filmen igår. åh den var så fiiiiiiiiiiin!

nu tänker jag härma jibbi lite (utan att be om lov, förlåt) och göra en sån här grej:

tre bra saker med veckan som gått:
- att jag överlevde den, skolan höll nästan på att döda mig men här sitter jag ikväll och livsandan har kommit tillbaka. wiho säger jag!
- fin kväll med två fina vänner och en fin film igår kväll = toppen! och man får inte glömma allt fika senaste veckan, att fika är mysigt och bör göras oftare. dock gör det ont i min plånbok och i mitt smålänska hjärta.
- om jag får säga det själv så har jag gjort framsteg med fiolen och det känns bra, med tanke på att jag inte gjort det på typ fem år. i'm such a loser, haha.

tre bra saker med veckan som kommer:
- jag säger bara.... SPORTLOV! 10 dagar med för mycket sömn, träffa massa kompisar, impulsiva saker, nån fest, lite innebandy känns väldigt frestande.
- på torsdag fyller emma SJUTTON och vi ska fira henne och eftersom vi är lediga på fredag så blir det partaj hela natten (halva iallafall). och på lördag ska carro och två av hennes kompisar ha födelsedagsfest så det blir partaj där med!
- hmm, jag tryckte in de roligaste grejerna här ovanför på de två punkterna så jag vet inte riktigt vad jag ska skriva här. att vi spelar match på tisdag kanske? och vi ska vinna och innebandy is the shit!

förresten ska vi bowla imorgon, med klassen. det är idrottslärarens idé för att vi ska få bättre sammanhållning. tänk att lärarna fortfarande känner att det finns hopp för vår klass! äsch, man får väl ge det en chans (till). 

the curious case of benjamin button.


fint. 
jag brukar inte ens gråta till filmer.

sweet









bra stunder fångade med en lagom skruttig kompaktkamera. 

ja jag har lurat mig själv för många gånger nu

helg - lättnad - skönt - asskönt. 
vad ska jag göra i helgen då? well, imorgon spelar vi match mot vöikers. jag tror iallafall jag ska vara med, dock kunde jag inte gå på träningen igår så jag vet inte om jag är uttagen, men eftersom det verkar som att många är sjuka (?) så antar jag det, haha. på kvällen ska jag, marlene och jannie kanske gå på bio. det är så mysigt. vet inte vad vi ska se dock, kanske benjamin buttons otroliga liv? har hört från flera att den är bra. 

dessutom har jag kommit på en sak :O alltså ;p det är otroligt irriterande när folk som bloggar gör smileysar efter precis VARJE mening :@ det blir så jobbigt att läsa =P liksom om jag skriver att jag är glad så lär väl folk fatta att jag är glad utan att jag gör en =)-smiley efteråt =P jag vet att jag också skrev så förut, men ändå xD irriterande är ordet =P (a) ^_^

därför ska jag iallafall befria mina få bloggläsare från detta i framtiden. ni kanske får stå ut med en =P-smiley då och då men det är faktiskt min favorit. den är lite ful, dock.

don't stop

jag är så sjukt trött, jag vill bara sova just nu. 
grejen är att jag har för mycket saker att göra. 
men jag kan inte koncentrera mig. för jag är för trött.
jag vill spy på svenska stormaktstiden. och lite på upplysningstiden också. franska revolutionen klarar sig. 
jag vet iallafall att gustav II adolf stupade 6 november 1632 i Lützen. i dimman. 
men jag vill bara sova... blä. 
deprimerande inlägg... nja. jag vill ha helg. 

det låter som en kliché

vi ska berätta om vår drömdejt på engelskan (borde döpa om bloggen till skolbloggen) 
och det blir så klyschigt att jag blir deprimerad. 
men jag vill bara ha dig, som lasse lindh sjunger. 

careface

för er som vill läsa om min otroligt spännande skoldag, here it come (annars; hoppa ner till rad 13 eller nåt!)

* dagen började med estetisk verksamhet (det vill säga textilslöjd för min del). idrottarna var på något fair play-tjolahoppsan så vi var bara 5 stycken där ungefär. sjukt skönt, man kunde verkligen koncentrera sig. så få borde vi alltid vara, hahaha. jag började med min kjol. den blir i en fesblå färg (skolans tygutbud är inget vidare) med svarta knappar. najs. 
* sen fick vi kämpa oss upp för backen i den bitande kylan (jag kunde inte känna mina öron) till skolan. svenska var det då som gällde. vi hade prov första delen av lektionen, ordklasserna som sagt. det gick nog OK ändå, allt är ju relativt. andra delen av lektionen så började vi med språksociologi och jag och karin ska göra ett arbete om slang. kul, faktiskt. 
* efter svenska väntade lunchen i matsalen, yeah. vi fick stilla vår hunger med slemmiga pannbiffar, seg potatis och brun sås som man inte kan klaga över faktiskt. låter det inte gott? sen pratade jag med syon efteråt, om inriktningsbytet. hon är en förvirrad människa, det är allt jag har att säga. väldigt förvirrad. 
* eeengelska! där gjorde vi en massa grejer som alltid, har vi någonsin haft en händelselös engelskalektion? kanske, men inte ofta. för att citera lars, engelskaläraren, på ett ungefär; 
"i don't want to see that fucking shit under your lips (han syftade på en killes snus). take it out or I will cut your fucking balls off!" 
det gav oss ett rätt stort garv, hahaha. 
* sista lektionen för dagen var som vanligt matte. finns inte mycket att skriva om den, så ska inte försöka heller. 

jag tror that's it. nu sitter/ligger jag här, ska äta lite och träna innebandy om ett tag. det är najs. sen borde jag börja med alla läxor/plugg vi har också. det är mindre najs. 

farewell.

...

dö.

i don't give a shit

vem orkar egentligen sitta och plugga in reflexiva pronomen, imperativ, deponens, komperativ och allt vad det heter? snacka om att det känns som något väldigt onödigt att kunna. jag vill utveckla mitt skrivande, inte sitta och definera ordet kaffekopp. som ni kanske anar så har vi svenskaprov imorgon, ordklasser. jag har tur som kan nästan allting redan, men ändå, WHY?! 

istället för att plugga ordklasser och engelskaglosor som jag borde göra tills imorgon har jag läst ut engelskaboken som ska vara utläst om några veckor. den var så otroligt bra, jag kunde inte sluta läsa! letters from the inside hette den. men den slutade för öppet nästan, det dödar mig att jag aldrig kommer få veta vad som egentligen hände.

idag sa karin att sista dag att byta inriktning är den elfte. jag borde nog ta tag i det nu och sluta ta så enkelt på allting. man kan verkligen säga att jag har "det löser sig ändå"-inställningen, både på gott och ont. just nu känns det skit att jag bara skjuter upp precis allting. för att ta ett steg i rätt riktning ska jag sluta blogga för idag, släppa datorn och ta mig an läxorna som ligger och trycker här bredvid mig. 

i feel like a mess

hjälp, nu har jag suttit i några timmar och skrivit på en engelskagrej och jag känner mig helt hjärndöd. helt slut i ögonen och i huvudet. plus att jag är lite skraj för jag har börjat tappa svenska ord, hahaha. jag kommer på vad det heter på engelska, ja ibland till och med tyska, men de svenska orden är bara helt borta. kommer säkert börja tänka och drömma på engelska nu, haha. men engelskagrejen (som var att man skulle skriva ett slut till en berättelse) blev jag iallafall helt okej nöjd med. det är ju positivt åtminstone!

tidigare idag spelade vi hemmamatch mot Alvesta. jag kom hem vid halv två-tiden inatt men jag ställde inte klockan för att "jag brukar ju aldrig sova så länge". där fick jag, när jag vaknade vid kvart i tolv och insåg att det bara var 45 minuter till vi skulle samlas. trots att det kändes som att jag fortfarande sov så blev jag skittaggad och spelade min bästa match för säsongen om jag får säga det själv. det kändes skitbra att spela idag rent ut sagt! inte för att jag gjorde mål (det vill sig aldrig på det planet) men jag gjorde två assist och spelade bättre än vad jag brukar. det var askul idag! och vi vann med 8-1 och gjorde nästan lika många mål på en match som vi gjort på hela säsongen hittils.

om jag ska skriva något om gårkvällen (HETER DET SÅ?!? nu börjar jag tvivla på min svenska igen.... gårdagskvällen kanske? eller igårkvällen?) så var det KALAS! det var asmysigt och vi mest satt och spelade sanning och konsekvens (den elaka versionen!!! sug på den ni) hela tiden vilket var skitkul. erik var väldigt gullig i läppstift (dock inte på läpparna utan snarare på hakan) och ediths linne! och hoffe gjorde ett sugmärke på oscar, undra om det syns idag? hoppas det, hahaha. men somsagt, en kalas kväll!

nä hörrni, nu ska jag nog sova snart. kom på att jag borde övat fiol egentligen ikväll, så gick det med det. men den här veckan kan jag stycket riktigt bra redan faktiskt. till skillnad från andra gånger då jag är lite mer... oambitiös. dessutom måste man söka MUT (musiktillägget) snart om man vill det och jag vet inte om jag vill. förra året när jag fått veta att jag inte kom in (auditionen gick kass) så var jag HELT säker på att jag skulle söka nästa år, till tvåan. men nu tvivlar jag, vet inte om jag verkligen vill det faktiskt. det tar en massa extra tid, jag kommer säkert inte komma in ändå (här har vi bra inställning ja) och dessutom har jag så mycket musik runt omkring mig ändå med fiolen, bandet, kören och sången. jag måste fundera igenom detta igen känner jag, men just nu lutar det åt att det inte blir något MUT för mig. vill inte göra bort mig igen, och jag kan ju söka Foto B eller något annat skoj på IVÄ till tvåan då. nu håller jag nästan på att övertala mig själv känner jag. där fick ni följa med en bra bit i mina tankegångar. mina fingrar bara gick.

ärligt talat, sömn skulle sitta fint nu. tschüss!


RSS 2.0